Mitologia clàssica i conceptes d'època: l'aportació de l'epistemologia per a la literatura catalana / Roger Friedlein
Friedlein, Roger (Freie Universität Berlin)
Simposi "Mites clàssics en la literatura catalana moderna i contemporània" (2005 : Barcelona)

Data: 2007
Resum: L'autor es proposa estudiar un dels temes que més èxit ha tingut en l'àmbit de la filologia romànica a Alemanya, l''episteme' analògica, enfocat a la qüestió de la mitologia clàssica per poder plantejar si en la literatura catalana aquesta proposta no resulta aprofitable per descriure les innovacions que presenten els textos de dos autors, Bernat Metge i Roís de Corella, entre l'Edat mitjana i la moderna. La primera part de l'estudi està dedicat a l'epistemologia analògica i als autors que han encunyat el terme. L'autor conclou el seu treball afirmant que amb l'estudi dels textos dels dos autors no pretén postular l'adveniment d'un "Renaixement" en la literatura catalana. El que sí que demostren aquests textos, segons l'autor, és que l'epocalització de base epistemològica pot contribuir a denominar de manera més clara els aspectes innovadors d'uns textos clau de la literatura catalana antiga.
Nota: Aquest estudi va ser dit en el marc del Simposi "Mites clàssics en la literatura catalana moderna i contemporània" organitzat per Aula Carles Riba de la Universitat de Barcelona i celebrat els dies 24 i 25 de febrer de 2005
Document: Estudi
Matèria: Periodització literària ; Mitologia ; Literatura catalana ; Edat mitjana ; Renaixement
Foucault, Michel ; Pring-Mill, Robert D.F. ; Küpper, Joachim ; Llull, Ramon ; Metge, Bernat ; Roís de Corella, Joan
Obres: Metge, Bernat. Lo somni
Roís de Corella, Joan. Proses mitològiques
Publicat a: Mites clàssics en la literatura catalana moderna i contemporània, Barcelona : Universitat de Barcelona, 2007 (p. 27-38)

El registre apareix a les col·leccions:
Centenaris > Robert D.F. Pring-Mill
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2010-10-21, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir