De les idees estètiques de la Renaixença a l'obra de Verdaguer. Verdaguer, els germans Milà i Fontanals, Llorens i Barba i Coll i Vehí / Joan Cuscó i Clarasó
Cuscó i Clarasó, Joan
Col·loqui sobre Verdaguer (6è : 2005 : Vic, Folgueroles i Barcelona)

Data: 2006
Resum: La comunicació analitza "les idees estètiques del moviment de la Renaixença a partir dels seus autor més importants, per posar-les en relació a l'obra poètica i literària de Jacint Verdaguer. Vol ser un espai de trobada i de diàlegs entre la filosofia i la poesia amb la finalitat de comprendre millor les arrels (el substrat intel·lectual, filosòfic i conceptual) de la creació artística i de la seva comprensió a l'època de Verdaguer, i la repercussió que això va tenir en figures de les generacions posteriors. [. . . ] D'aquesta manera, penetrem en les arrels de la cultura catalana contemporània i establim un vincle entre l'àmbit filosòfic (de les idees estètiques) i l'àmbit poètic (de la creació)".
Nota: Inclou bibliografia, pàg. 289-290
Nota: Comunicació llegida en el marc del 6è Col·loqui Verdaguer, que tingué lloc entre els dies 10 i 12 de desembre de 2005 a Barcelona (Institut d'Estudis Catalans), Vic (Universitat) i Folgueroles (Ajuntament)
Document: Estudi
Matèria: Poesia catalana ; Filosofia ; Renaixença ; Art ; Religió
Verdaguer, Jacint ; Milà i Fontanals, Manuel ; Milà, Pau ; Llorens i Barba, Francesc Xavier ; Coll i Vehí, Josep
Publicat a: Anuari Verdaguer, Núm. 14 ( 2006), p. 279-290 (Comunicacions)




El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2010-07-09, darrera modificació el 2020-03-21



   Favorit i Compartir