Presència de Jaume Agelet i Garriga a les revistes literàries del període d'entreguerres / Enric Falguera i Xavier Macià (Universitat de Lleida)
Falguera, Enric
Macià i Costa, Xavier

Resumen: Després d'un primer esbós biogràfic sobre Jaume Agelet i Garriga, i d'un repàs de la seva producció com a poeta (i de les coordenades estètiques en què se situava), tot fent esment també, més breument, de la seva tasca com a traductor i crític, l'estudi analitza la recepció de la poesia d'Agelet, durant el període d'entreguerres, en les revistes culturals i literàries i en els mitjans d'informació general, d'àmbit local o nacional. Succintament, s'esmenten les ressenyes i les notes dedicades als quatre poemaris citats de Jaume Agelet, i es fa un breu resum del discurs general de la crítica respecte a cada poemari. També es deixa constància d'una entrevista a Jaume Agelet en una revista lleidatana, i de les respostes que donà a un qüestionari. Tot seguit, més extensament, es repassen les publicacions de poemes de Jaume Agelet, inèdits o no, en les revistes literàries dels anys vint i trenta. Són un total de quaranta-dos poemes, dos dels quals són inèdits i es reprodueixen sencers. Pel que fa a la resta, es reprodueixen també un seguit de poemes que presenten variants en la versió publicada en revista respecte a la recollida en els poemaris, fet que dóna lloc a analitzar el procés de creació poètica de Jaume Agelet.
Documento: Estudi
Materia: Escriptors catalans ; Poesia catalana ; Ideologia literària ; Motiu literari ; Influència literària ; Recepció de la literatura ; Crítica literària ; Premsa catalana ; Diaris ; Revistes ; 1924-1935 ; Lleida ; 1920X ; 1930X
Agelet i Garriga, Jaume
Obras: Jaume Agelet i Garriga. Domassos al sol . 1924
Jaume Agelet i Garriga. La tarda oberta . 1928
Jaume Agelet i Garriga. Hostal de núvols . 1931
Jaume Agelet i Garriga. Els fanals del meu sant . 1935
Publicado en: Les revistes literàries a la Catalunya d'entreguerres. Crítica, recepció, traducció, Lleida : Pagès Editors : Aula Màrius Torres, 2008 (p. 89-112)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2016-12-01   Favorit i Compartir