L'edició en lletra gòtica de l''Speculum al foder' (1917). Història d'un misteriós exemplar d'infern / Anna Alberni (Investigador ICREA a la Universitat de Girona)
Alberni, Anna

Resum: Anna Alberni presenta l''Speculum al foder', anònim "tractat d'andrologia i higiene sexual". Explica les edicions que se n'ha fet, informa dels manuscrits que el contenen i fa explícites les fonts que s'hi detecten, sense obviar la notable originalitat de l'obra, no explicable exclusivament per aquestes fonts. L'estudi, però, se centra en l'edició que Ramon Miquel i Planas en va fer, en lletra gòtica, el 1917. Es tracta d'un "misteriós incunable modern", atès que no se n'explicita el lloc d'edició, ni l'any, ni el tiratge, ni l'impressor. Alberni explica les característiques del volum, que inclou altres obres, i tot seguit aclareix els nombrosos enigmes de la història editorial del tractat, explicable per un seguit d'avatars de la bibliofília.
Nota: Materials i bibliografies
Document: Estudi
Matèria: Edició de textos ; Prosa catalana ; Tractats ; Sexualitat ; Anònim ; Edat mitjana ; Font literària ; Prosa llatina ; Manuscrit ; 1400-1450 ; 1917 ; Bibliofília ; 1400L ; 1910X
Miquel i Planas, Ramon (Ed.)
Obres: Speculum al foder. Edició de Ramon Miquel i Planas, 1917
Publicat a: Llengua & Literatura. Barcelona, núm. 17 (2006), p. 257-281L'article a RACO

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2020-03-21   Favorit i Compartir