Sintaxi dels clítics pronominals en català medieval / Montserrat Batllori (Universitat de Girona), Narcís Iglésias (Universitat de Girona) i Ana Maria Martins (Universidade de Lisboa)
Batllori, Montserrat
Iglésias, Narcís
Martins, Ana Maria
Simposi Internacional "Vers una sintaxi històrica del català: objectius i metodologia" (1r : 2003, 10-13 de novembre : La Nucia)
Simposi Internacional "Vers una sintaxi històrica del català: objectius i metodologia" (2n : 2004, 10, 11 i 13 de novembre : La Nucia)
Simposi Internacional "Vers una sintaxi històrica del català" (3r : 2005, 16 i 17 de novembre : La Nucia)

Resumen: L'estudi ofereix "una descripció general de la sintaxi dels clítics en català medieval des d'una perspectiva comparativa. " Comença establint la distribució i l'ordre dels clítics en francès, portuguès i castellà antics per passar, després, a l'anàlisi concreta del català medieval. Batllori, Iglésias i Martins distribueixen aquesta part de l'article en dos apartats: oracions amb verb finit i oracions amb verb no finit. Els autors conclouen que els clítics del català antic "presenten un comportament molt similar al dels pronoms àtons d'altres llengües romàniques", tot i que "el català antic té unes quantes especificitats que el fan diferent de la resta de llengües romàniques".
Contiene: Estudi llegit en el marc d'algun dels tres simposis internacionals "Vers una sintaxi històrica del català" (no s'especifica en quin)
Nota: Inclou bibliografia (p. 172-177)
Documento: Estudi
Materia: Sintaxi ; Pronom ; Gramàtica històrica ; Català ; Edat mitjana ; Llengua literària
Publicado en: Caplletra. València, núm. 38 (2005, Primavera), p. 137-177)
El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir