Les primeres novel·les de Maria Aurèlia Capmany: l'angoixa de tenir un camí marcat / Cristina Arias, Helena Nin i Agnès Querol (Universitat Rovira i Virgili)
Arias, Cristina
Nin, Helena
Querol, Agnès
Col·loqui Internacional Maria Aurèlia Capmany (2001 : Tarragona)

Data: 2002
Resum: Estudi de les novel·les citades, corresponents a la primera narrativa de Maria Aurèlia Capmany, i especialment dels seus personatges femenins. El tema de la "construcció de la identitat d'una noia jove en lluita contra el context social" presenta un seguit de matisos que són resseguits al llarg de l'estudi. Aquests són la mitificació de la figura paterna i la seva influència, l'educació i la formació intel·lectual en el context de la guerra civil i de la postguerra espanyola, la guerra com a trencament amb el món imaginat fins llavors, la lluita entre el model de dona submisa o la pròpia llibertat, la fugida com a alliberació d'un món angoixant, i la imatge simbòlica del mar.
Nota: Inclou bibliografia (p. 105-106)
Nota: Text llegit al Col·loqui Internacional Maria Aurèlia Capmany
Document: Estudi
Matèria: Novel·la catalana ; Personatges literaris ; Condició de la dona ; Guerra civil espanyola=Motiu literari ; Postguerra espanyola=Motiu literari ; Dona=Motiu literari ; Identitat=Motiu literari ; Angoixa=Motiu literari ; Mar=Motiu literari ; Educació=Motiu literari ; Motiu literari
Capmany, Maria Aurèlia
Obres: Capmany, Maria Aurèlia. Necessitem morir . 1952
Capmany, Maria Aurèlia. L'altra ciutat . 1955
Capmany, Maria Aurèlia. Betúlia . 1956
Capmany, Maria Aurèlia. La pluja als vidres . 1963
Publicat a: Maria Aurèlia Capmany: l'afirmació en la paraula, Valls : Cossetània Edicions, 2002 (p. 95-106)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-23



   Favorit i Compartir