València o el declivi d'un país: Constatació i ironia en 'Mentre parlem', d'Enric Sòria / Juli Martínez-Amorós (Universitat d'Alacant)
Martínez-Amorós, Juli
Simposi de Literatura Autobiogràfica (1r : 1999 : Alacant)

Resum: L'autor s'adreça a 'Mentre parlem', d'Enric Sòria, partint de la diversitat del gènere autobiogràfic, i com a exemple que segueix plenament aquesta diversitat. Analitzant el text, corrobora la multiplicitat d'estratègies textuals que conté, com ara l'aforisme (per bé que no hi té pas un paper central). El to de Sòria és més aviat el de l'assagista que ofereix comentaris literaris, sociològics o polítics, i no tant el del dietarista íntim o confessional. Això no obstant, Martínez-Amorós no obvia fragments de caire íntim, i concentra l'anàlisi en el tema de València (i del País Valencià), recurrent al llarg de tot el volum. Així, Sòria basteix un seguit de referències al voltant del país, la llengua i l'estat sociolingüístic que esdevindran la tensió fonamental que empeny el seu dietari.
Document: Estudi
Matèria: 1979-1984 ; Prosa catalana ; Dietari ; Tècniques literàries ; Aforisme ; Estil literari ; Assaig ; Català ; Sociolingüística=Motiu literari ; Motiu literari ; València ; País Valencià ; 1970X ; 1980X
Sòria, Enric
Obres: Enric Sòria. Mentre parlem. Fragments d'un diari iniciàtic (1979-1984) . Barcelona : Edicins 62, 1991
Publicat a: Literatura autobiogràfica: Història, memòria i construcció del subjecte, Paiporta : Denes, 2001 (p. 293-300)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2018-02-02   Favorit i Compartir