Lliurament dels premis per a recerques i treballs de sociolingüística
Llengua i Ús

Data: 1995
Resum: Sobre el lliurament dels premis de sociolingüística 1994, convocats per l'Institut de Sociolingüística Catalana. El Premi Antoni M. Badia i Margarit va ser lliurat al col·lectiu La Funcional, coordinat per Lluís Payrató, pel treball 'Oral-ment. Estudis de variació funcional'. També es va lliurar un accèssit a Maria Jesús Plaza pel treball 'El bilingüisme entre els estudiants de secundària de la comarca del Bages'. El Premi Tomàs Garcés es va atorgar a Oriol Ramon per 'Llengües i legislacions a Europa. Primera aproximació a les influències del marc legal en els processos de substitució o normalització de les llengües'. El Premi Valentí Almirall va ser per a 'Experiència de dinamització lingüística en organitzacions esportives a Barcelona', presentat per un col·lectiu format per Assumpta Casanova, Assumpta Escolà, Roser García, Encarnació Mendoza, Rosa Nebot, Pilar Pujol-Xicoy, Sílvia Romero i Salvador Giménez. Finalment el Premi Bernat Fenollar es va declarar desert. Es van atorgar, però, tres accèssits: el primer a Laura Puigdomenech per 'Alguns aspectes lingüístics i discursius de quatre registres televisius'; el segon a Narcís Selva per 'El teatre en català: de la normalització a la normalitat?', i el tercer per Estela Mauri, Pietat Ortí i Raül Mañé per 'Converses sobre Catalunya amb immigrants marroquins residents a Sant Cugat'.
Document: Informació
Matèria: Premis ; Sociolingüística ; Català ; Planificació lingüística ; Legislació ; Bilingüisme ; Variació lingüística ; Registres lingüístics ; Televisió ; Esports ; Emigració i immigració ; Teatre català ; Barcelona ; Barcelonès ; Bages ; Catalunya ; Europa ; Marroc
Payrató, Lluís (Coord.) ; Plaza, Maria Jesús ; Ramon i Mimó, Oriol ; Corretja, Mercè ; Casanova, Assumpta ; Escolà, Assumpta ; García, Roser ; Pujol-Xicoy, Pilar ; Nebot, Rosa ; Mendoza, Encarnació ; Romero Galera, Sílvia ; Giménez, Salvador ; Puigdomènech, Laura ; Selva, Narcís ; Mauri, Estela ; Ortí, Pietat ; Mañé, Raül ; Institut de Sociolingüística Catalana : ISC ; La Funcional ; Premi Antoni M. Badia i Margarit a treballs de recerca empírica sociolingüística (1994) ; Premi Tomàs Garcés a treballs de planificació lingüística o sobre drets lingüístics (1994) ; Premi Valentí Almirall a propostes i experiències de dinamització lingüística (1994) ; Premi Bernat Fenollar a treballs lectius universitaris de sociolingüística o planificació lingüística (1994)
Publicat a: Llengua i Ús. Barcelona, núm. 2 (1995, Primer Quadrimestre), p. 74 (Notes i notícies) , ISSN 2013-052X

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Informacions

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2023-09-24



   Favorit i Compartir