Sobre les característiques (sub)genèriques de la novel·la curta o 'nouvelle' / Alan Yates (Universitat de Sheffield, Gran Bretanya)
Yates, Alan
Simposi Internacional de Narrativa Breu (1r : 1998, 28-30 d'abril : València)

Resum: Alan Yates fa una lectura de les diferents aproximacions crítiques que han intentat una delimitació genèrica de la novel·la curta o nouvelle. Repassa les aportacions de la teoria dels gèneres i de la narratologia i reprèn alguns aspectes sobre la nouvelle formulats per "la generació perduda" durant els anys setanta. Prenent com a base el llibre de Mary Doyle Springer, Yates assaja una caracterització de la nouvelle en quatre àmbits: l'extensió, la relació quantitat-qualitat, els patrons narratius i l'experiència significativa. Conclou dient que la necessària fixació del cànon de la nouvelle aplicat a la pròpia tradició literària implicaria noves lectures i relectures de la narrativa catalana i un refinament de l'aparat hermenèutic.
Document: Estudi
Matèria: Novel·la curta ; Teoria dels gèneres literaris ; Teoria de la narració
Huerta Calvo, Javier ; Hernandi, Paul ; Fowler, Alastair ; Guillén, Claudio ; Springer, Mary Doyle ; Gillespie, Gerald ; Leibowitz, Judith ; Reid, Ian ; Good, Graham ; García Berrio, Antonio
Obres: Mary Doyle Springer. Forms of the Novella . Chicago : University of Chicago, 1975
Publicat a: Actes del Primer Simposi Internacional de Narrativa Breu. 1. Al voltant de la brevetat. 2. Mercè Rodoreda, Barcelona : Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana : Abadia de Montserrat, 1998 (p. 9-40)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2017-01-11   Favorit i Compartir