L'Experiència espacial del cos en les unitats fraseològiques catalanes: més enllà de la imatge creativa / Josep Vicenç Calatayud Cuenca (Universitat de València)
Calatayud Cuenca, Josep Vicenç
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (10è : 1994, 18-25 de setembre : Frankfurt am Main)

Date: 1996
Abstract: Anàlisi d'un corpus d'unitats fraseològiques des de la perspectiva de la lingüística cognitiva. L'autora treballa amb el concepte imatge-esquema i l'aplica a una selecció de frases fetes que tenen en comú la presència del cos humà com a mitjà per entendre el món des d'una organització espacial de la realitat. L'anàlisi es concreta en el tractament de tres imatges-esquema: dalt-baix, dins-fora i "paths" (camí).
Note: Bibliografia (p. 353-354)
Document: Estudi
Subject: Frase feta ; Metàfora ; Català ; Lingüística cognitiva
Johnston, Mark D. ; Lakoff, George ; Turner, Mark
Works: Mark Johnson. The Body in the Mind: the Bodely Basis of Meaning, Imagination, and Reason . Chicago : University of Chicago Press, 1987
George Lakoff, Mark Turner. More than Cool Reason: a Field Guide to Poetic Metaphor . Chicago : University of Chicago Press, 1989
George Lakoff, Mark Johnson. Metaphor We Live By . Chicago : University Of Chicaho Press, 1980
Published in: Actes del Desè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. III, Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1996 (Vol. III, p. 337-354)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2024-02-07



   Favorit i Compartir