Els Rondallaris mallorquins, menorquins i eivissencs de l'Enzyklopädie des Märchens / Carme Oriol (Universitat Rovira i Virgili)
Oriol Carazo, Carme

Fecha: 1998
Resumen: Sobre les circumstàncies que van fer possible que els rondallaris mallorquins, menorquins i eivissencs arribessin a mans dels folklorista Walter Anderson, part del fons del qual utilitzà Kurt Ranke a l'enciclopèdia internacional de la rondalla ''Enzyklopädie des Märchens'. L'autora mostra els contactes que Joan Amades va dur a terme amb l'objectiu de dotar la rondallística catalana d'una projecció i reconeixement internacionals partint de les cartes que Walter Anderson, Francesc de B. Moll, Joan Castelló i Andreu Ferrer li adreçaren.
Contiene: Inclou en apèndix el llistat dels rondallaris mallorquins, menorquins i eivissencs que es conserven a la biblioteca de l'Enziklopädie des Märchens
Documento: Estudi
Materia: Enciclopèdia ; Rondalla ; Conte català ; Estudiosos alemanys ; Prosa catalana ; Prosa francesa ; Carta ; Illes Balears
Moll, Francesc de B. ; Castelló Guasch, Joan ; Ferrer i Ginard, Andreu ; Ranke, Kurt ; Anderson, Walter ; Amades, Joan
Obras: Enzyklopädie des Märchens . Dirigida per Kurt Ranke, 1977
Publicado en: Estudis de llengua i literatura en honor de Joan Veny (II), Barcelona : Universitat de Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1998 (p. 463-479)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2024-02-21



   Favorit i Compartir