Transfusió i adaptació d'ictiònims en el 'Dictionarium' de Pere Torra (segle XVII) / Joan Veny
Veny, Joan

Abstract: Estudi de les fonts del 'Diccionari' de Torra fet a partir dels ictiònims.
Contents: Inclou tres apèndixs: el primer comprèn els noms no catalans de la fauna marina introduïts per Torra, acarats amb els materials de Palmireno, Rondelet i Salviani; el segon presenta els noms catalans dels peixos del 'Diccionari' acarats amb els de Palmireno i Rondelet; i el tercer inclou totes les espècies de la fauna marina i fluvial que apareixen al 'Diccionari', més alguns ocells aquàtics.
Note: Referències bibliogràfiques
Note: Publicat dins 'Homenatge a Josep M. de Casacuberta/1 [Estudis de llengua i literatura catalanes/I]' (Barcelona: Abadia de Montserrat, 1980, p. 69-102). L'autor ha fet algunes correccions, ha afegit exemples i ha ampliat el tema de les fonts; a l'apèndix d'ictiònims no catalans n'hi ha afegit dos més, un que conté els noms catalans i l'altre amb tots els noms de la fauna marina i fluvial que apareixen en el 'Diccionari' de Torra, identificats quan ha estat possible.
Document: Estudi
Subject: Lexicografia ; Lèxic ; Diccionari ; Vocabulari ; Català ; 1600-1700 ; 1600C
Busa, Gabriel ; Pou, Onofre ; Font, Antoni ; Laguna, Andrés ; Salviani, ? ; Torra, Pere ; Palmireno, Lorenzo ; Rondelet, Guillaume
Published in: Dialectologia filològica. Transfusió lèxica. Llengua escrita i dialectalismes / Joan Veny, Barcelona : Curial : Abadia de Montserrat, 1993 (p. 23-86)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2009-11-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir