Lletres de batalla: la literatura a la secundària / Antoni Carbonell i Antoni Isarch (Col·lectiu Pere Quart)
Carbonell, Anton
Isarch i Borja, Antoni
Col·lectiu Pere Quart
Simposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat (3r : 2017 : Barcelona)

Fecha: 2017
Resumen: Del resum: L'objectiu principal de l'article és revisar des d'un enfocament crític l'ensenyament de la literatura en el currículum oficial de secundària i els llibres de text escolars, i proposar diverses mesures de redreçament i millora que contrarestin la implacable marginalització de la literatura catalana ens els plans d'estudis. La revisió té lloc en un context global desfavorable i se suma a les diverses crides que des del tombant de mil·lenni s'han produït en el mateix sentit. Primerament, és examinat el currículum en tot allò que afecta l'aplicació pràctica de l'ensenyament de la literatura a les aules, en segon lloc, es comenten les subsegüents insuficiències d'ordre bàsicament metodològic que contenen els manuals escolars. Finalment, es fan diverses propostes concretes per reconduir la crítica situació exposada".
Nota: Ponència pronunciada en el marc del 3r Simposi sobre l'Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat, celebrat el 16 d'abril de 2017 a l'Institut d'Estudis Catalans
Documento: Estudi
Materia: Ensenyament ; Literatura catalana ; Llibre de text? ; Instituts
Publicado en: Afer d'estat, Barcelona : Bellaterra : Institut d'Estudis Catalans : Universitat Autònoma de Barcelona, 2017 (p. 65-78)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2022-01-04, última modificación el 2023-09-20   Favorit i Compartir