Imprint: |
Barcelona : Departament de Cultura. Direcció General de Política Lingüística, 2021 |
Description: |
1 recurs en línia; fitxer de text PDF 73 p. |
Abstract: |
L'estudi ofereix una anàlisi sobre la situació del català a Youtube i Instagram i també sobre el consum i la demanda de la llengua en aquests aquestes plataformes digitals. Un fragment de la presentació: "L'obra apunta propostes per promocionar l'ús del català en aquest entorn que seran el punt de partida per a l'acció de Política Lingüística en els propers anys". Els autors se serveixen d'entrevistes i taules per il·lustrar la situació del català a les xarxes. L'estudi s'estructura en aquests vuit punts: Youtubers i Instagramers, els nous referents juvenils; Metodologia i fonts; La llengua dels continguts generats pels youtubers i instagramers catalans; Recepció per part dels joves: coneixement, valoració i demanda del contingut en català; Crear continguts en català: les veus dels youtubers i instagramers; Causes de la minorització del català: entre les dinàmiques de mercat i les barreres ideològiques; Oportunitats per al català: el potencial d'un mercat mitjà; Altres contextos equiparables: els casos finès i gallec. |
Contents: |
Inclou diversos annexos: un buidatge quantitatiu dels perfils de YouTube i Instagram, un guió de l'entrevista amb un youtuber i instagramer català i un guió per als grups de discussió amb adolescents.
|
Note: |
Bibliografia (p. 61-63) |
Note: |
Treball original: L'ús del català en els continguts generats per estrelles del món digital adreçats a adolescents i joves, i propostes per a la promoció del català en aquest camp. Universitat de Barcelona. Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació (CUSC) i Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General de Política Lingüística |
Series: |
Biblioteca Tècnica de Política Lingüística; 29 |
Document: |
Estudi |
Subject: |
Actituds lingüístiques ;
Xarxes socials ;
Català ;
Espanyol ;
Audiovisuals ;
Joves ;
Gallec ;
Finès ;
2019-2020 ;
2010X
Youtube
;
Instagram
|
ISBN: |
9788418601026 |