'Ans' y 'antes': de la anterioridad a la refutación en catalán y en español / Maria Estellés Arguedas i Maria Josep Cuenca
Estellés Arguedas, Maria (Universitat de València)
Cuenca, Maria Josep (Universitat de València)

Date: 2017
Abstract: Al llarg de l'article es comparen els usos connectius de formes del català que contenen 'ans' amb altres formes de l'espanyol que contenen 'antes'. Finalment, es fa ostensible que malgrat que l'origen i l'evolució, en termes generals, és compartit, les formes que s'imposen tenen un ús i un comportament parcialment distint a la resta. Així doncs, en català, 'ans' desenvolupa usos contrastius però s'ha vist substituir per 'sinó' com a conjunció i més recentment per 'ans al contrari' en usos parentètics. En canvi, en l'espanyol actual, la forma 'antes' no desenrotlla valors contrastius per se sinó que forma part dels connectors parentètics pluriverbals 'antes bien' i 'antes al contrario'. També es tenen en compte resultats presentats per l'italià.
Note: Inclou bibliografia (p. 182-184)
Document: Estudi
Subject: Marcadors discursius ; Connectors ; Conjunció ; Adverbi ; Català ; Espanyol ; Italià
Published in: Zeitschrift für Katalanistik, Núm. 30 (2017), p. 165-184 (Monogràfic: "Marcadors del discurs i gramaticalització en català i altres llengües")

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2020-03-23, last modified 2020-03-26   Favorit i Compartir