'Ans' y 'antes': de la anterioridad a la refutación en catalán y en español / Maria Estellés Arguedas i Maria Josep Cuenca
Estellés Arguedas, Maria (Universitat de València)
Cuenca, Maria Josep (Universitat de València)

Fecha: 2017
Resumen: Al llarg de l'article es comparen els usos connectius de formes del català que contenen 'ans' amb altres formes de l'espanyol que contenen 'antes'. Finalment, es fa ostensible que malgrat que l'origen i l'evolució, en termes generals, és compartit, les formes que s'imposen tenen un ús i un comportament parcialment distint a la resta. Així doncs, en català, 'ans' desenvolupa usos contrastius però s'ha vist substituir per 'sinó' com a conjunció i més recentment per 'ans al contrari' en usos parentètics. En canvi, en l'espanyol actual, la forma 'antes' no desenrotlla valors contrastius per se sinó que forma part dels connectors parentètics pluriverbals 'antes bien' i 'antes al contrario'. També es tenen en compte resultats presentats per l'italià.
Nota: Inclou bibliografia (p. 182-184)
Documento: Estudi
Materia: Marcadors discursius ; Connectors ; Conjunció ; Adverbi ; Català ; Espanyol ; Italià
Publicado en: Zeitschrift für Katalanistik, Núm. 30 (2017), p. 165-184 (Monogràfic: "Marcadors del discurs i gramaticalització en català i altres llengües")

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2020-03-23, última modificación el 2020-03-26   Favorit i Compartir