Problemes lexicogràfics en la traducció alemany-català: com superar els límits dels diccionaris bilingües / Heike van Lawick
Lawick, Heike van

Date: 2011
Abstract: Del resum de l'article: "La tendència dels estudiants de Traducció a confiar excessivament en els diccionaris bilingües, limitats per diverses raons, fa aconsellable que aprenguin a fer servir altres estratègies de documentació i, sobretot, a mirar sempre el context en què apareixen les paraules que, d'entrada, semblen desconèixer. Aquest treball pretén exposar algunes idees -sense aspirar gens a l'exhaustivitat- sobre els problemes lexicogràfics que els diccionaris bilingües, per regla general, no resolen, i sobre estratègies de documentació alternatives o complementàries, sempre des del punt de vista de la traducció de l'alemany al català, on la llengua meta sol ser la materna. L'interès principal que ens ha guiat en redactar aquestes idees és didàctic i una part del material utilitzat prové de Lawick".
Note: Inclou bibliografia (p. 48-51)
Document: Estudi
Subject: Diccionari ; Lexicografia ; Català ; Alemany ; Traducció
Published in: Zeitschrift für Katalanistik, Núm. 24 (2011), p. 33-52 (Monogràfic: "Estudis a l'entorn del diccionari bilingüe en l'àmbit germanocatalà")

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2019-07-24, last modified 2020-07-06   Favorit i Compartir