La cuina catalana a l'edat mitjana: del 'Sent Soví al Llibre del coc' de mestre Robert / Joan Santanach
Santanach i Suñol, Joan

Data: 2018
Resum: Santanach remarca la fama i difusió que tenien els receptaris catalans entre el segle XII i el Renaixement, apunta la iniciativa editorial de Barcino per editar-los i compara elements dels diversos manuscrits i impresos conservats. L'estudiós compara els tractats citats: 'Llibre de Sent Soví' (ms. 216, Universitat de València), 'Llibre d'aparellar de menjar' (ms. 2112, Biblioteca de Catalunya), 'Llibre de totes maneres de potatges' (ms. 68, Universitat de Barcelona) i el 'Llibre del coc', que va gaudir de diverses edicions el s. XVI.
Document: Estudi
Matèria: Prosa catalana ; Manuscrit ; Edició de textos ; Tractats ; Gastronomia ; Edat mitjana ; Col·lecció literària
Set Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana : col·lecció
Publicat a: Caràcters. Segona època, Núm. 84 (Estiu 2018), p. 31

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2019-02-09, darrera modificació el 2019-02-11



   Favorit i Compartir