The European Reception of Jane Austen's Work / David Owen
Owen, David (Universitat Autònoma de Barcelona)

Date: 2018
Abstract: De l'abstract de l'article: "Aquest article revisa la recepció de les obres de Jane Austen (especialment les seves sis novel·les més importants) a Europa, principalment per mitjà de la traducció. D'acord amb el consens crític, l'article proposa que -des del principi del segle XIX- la traducció és el canal principal, encara que no l'únic, pel qual la recepció europea d'Austen s'ha anat consolidant. L'article es refereix a estudis, tant quantitatius com qualitatius, basats en la recepció literària per definir la història, la freqüència, la gamma d'idiomes i les característiques literàries de les traduccions fetes al llarg dels dos segles després de la mort d'Austen. Es contextualitza l'escassetat de traduccions del principi del segle xix en el marc més ampli de la reputació d'Austen al món de parla anglesa i es posa en relleu una sèrie de factors addicionals que poden explicar la seva relativa falta d'èxit a l'Europa del segle xix. A continuació, l'article sospesa els factors subjacents que influeixen sobre l'augment significatiu de la traducció d'obres d'Austen ja al segle xx, factors que inclouen el creixement de l'anglès com a llengua franca, en detriment del francès, i arriba a la conclusió que la recepció europea d'Austen per mitjà de la traducció reflecteix d'una manera força directa la recepció de l'autora en el món literari del Regne Unit i dels Estats Units".
Note: Inclou referències bibliogràfiques (p. 26-27)
Document: Estudi
Subject: Recepció de la literatura ; Traducció ; Traducció al català ; Novel·la anglesa ; Escriptors anglesos ; Cànon literari
Austen, Jane
Works: Austen, Jane. Sense and Sensibility . 1811
Austen, Jane. Pride and Prejudice . 1813
Austen, Jane. Mansfield Park . 1814
Austen, Jane. Emma . 1815
Austen, Jane. Northanger Abbey . 1817
Austen, Jane. Persuasion . 1817
Published in: Quaderns. Revista de Traducció, Núm. 25 (2018), p. 15-27 (Monogràfic: "Jane Austen, dos-cents anys després")
L'article a RACO

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2018-06-20, last modified 2020-08-29   Favorit i Compartir