Les lleis de Carles III a Mallorca: ideologia i llengua en l’acció funcionarial / Rosa Maria Calafat Vila
Calafat, Rosa M.

Data: 2017
Resum: De l'abstract: "Aquest article estudia els efectes que les lleis de Carles III tingueren en la fisonomia institucional mallorquina, en la seva cultura i llengua catalanes. Alhora, examina el pes dels funcionaris, ambaixadors de la voluntat reial, en el reeiximent del projecte borbònic; el paper que aquests empleats públics, especialment el fiscal, exerciren en l'execució de les lleis borbòniques, i l'afectació sobre la llengua catalana, el seu ús i la seva consideració, a la Mallorca d'aquest període; així com la resposta, entre la desídia, la incúria i la resistència, que des de les institucions municipals i locals es donà a l'afany centralitzador. La pretensió última és aportar a la historiografia lingüística material de base inèdit que contribueixi a la revisió del paper de les nostres institucions locals al llarg d'aquest període tan intens per a la biografia catalana".
Nota: Bibliografia (p. 172-174)
Document: Estudi
Matèria: Ideologia lingüística ; Textos legals ; Cultura catalana ; Educació ; Català ; 1700 ; Mallorca ; Illes Balears ; 1700C
Carles III d'Espanya ; Ajuntament de Palma de Mallorca
Publicat a: Revista de Llengua i Dret, Núm. 68 (desembre 2017), p. 157-174 (Estudis sobre política lingüística i sociolingüística)
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2018-06-20, darrera modificació el 2018-06-21   Favorit i Compartir