El model valencià de política lingüística / Anselm Bodoque Arribas
Bodoque Arribas, Anselm

Date: 2011
Abstract: De l'abstract: "El treball analitza la configuració, assentament i institucionalització del model de política lingüística dels governs autònoms valencians al voltant del valencià per donar resposta al doble conflicte lingüístic de la Comunitat Valenciana: el derivat de la substitució del valencià pel castellà i el de la identitat del valencià. El context sociopolític de la política lingüística valenciana, amb unes fractures radicals entre les forces polítiques sobre la identitat de la llengua i les polítiques públiques que cal impulsar, ha contribuït a conformar un model de política lingüística de promoció poc decidida del valencià. Les polítiques lingüístiques valencianes, a més, no semblen haver contribuït a superar ni la substitució lingüística del valencià pel castellà ni l'estèril debat sobre la identitat valenciana, segons afirmen, paradoxalment, els dos partits polítics que han governat i aplicat aquestes polítiques a la Comunitat Valenciana".
Note: Bibliografia (p. 169-170)
Document: Estudi
Subject: Política lingüística ; Política ; Conflicte lingüístic ; Substitució lingüística ; Espanyol ; Valencià ; Català ; País Valencià
Published in: Revista de Llengua i Dret, Núm. 56 (desembre 2011), p. 143-171 (Estudis sobre política lingüística i sociolingüística)
The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2018-05-22, last modified 2018-05-23   Favorit i Compartir