Les llengües en els òrgans centrals de l'Estat espanyol (un balanç dels 25 anys de la Constitució espanyola) / Emili Boix-Fuster, Centro Universitario de Sociolingüística y Comunicación (cusc) de la Universidad de Barcelona
Boix i Fuster, Emili (Universitat de Barcelona)

Data: 2004
Resum: De l'abstract: "En primer lloc, es valoren els reptes que planteja l'organització política de la diversitat lingüística, que, en els països occidentals, es mou entre el pol del liberalisme homogeneïtzador, d'una banda, i el pol del liberalisme comunitarista, de l'altra, més respectuós amb la diversitat. En segon lloc, s'analitzen els aspectes lingüístics de la transició política espanyola i de la Constitució espanyola. En tercer lloc, es presenten alguns criteris bàsics per al reconeixement del plurilingüisme espanyol en l'esfera simbolicolingüística, en l'esfera institucional i en l'esfera dels poders públics. Finalment, es convida a construir una tradició de reconeixement i respecte envers el plurilingüisme, que permeti als ciutadans i a les ciutadanes sentir-se més identificats amb les institucions".
Nota: Bibliografia (p. 213-216)
Document: Estudi
Matèria: Política ; Política lingüística ; Multilingüisme? ; Català ; Basc ; Gallec ; Espanyol ; Espanya
Publicat a: Revista de Llengua i Dret, Núm. 41 (setembre 2004), p. 195-217 (Estudis sobre política lingüística i sociolingüística)
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2018-04-11, darrera modificació el 2018-04-11   Favorit i Compartir