La tradició textual de les edicions de la 'Història de l'esforçat cavaller Partinobles' / M. Ángeles Sequero García
Sequero Garcia, M. Àngels

Data: 2017
Resum: De l'abstract de l'article: "En aquest treball pretenem donar una visió de la transmissió d'un text breu cavalleresc que va gaudir d'una notable vida editorial fins al segle XIX en què desapareixerà totalment. De la 'Història de l'esforçat cavaller Partinobles', se'n van fer moltes edicions a partir de 1588, concretament 22 fins el 1866, per tant, estem davant un best-sellers que, en primer lloc, va satisfer els gustos d'un públic lector àvid d'aventures fins les acaballes del segle XIX, que, en segon lloc, va reaparéixer amb posterioritat, concretament el 1912 amb l'edició paleogràfica de Miquel i Planas, i que, finalment, desapareixerà completament fins el 1991, any en què Jordi Tiñena en farà una edició de caire escolar".
Nota: Inclou bibliografia (p. 257-258)
Document: Estudi
Matèria: Edició de textos ; Crítica de variants ; Traducció al català ; Novel·la francesa ; Novel·la de cavalleries ; Anònim ; Edat mitjana ; Didàctica
Tiñena, Jordi (Ed.)
Obres: Història de l'esforçat cavaller Partinobles . A cura de Jordi Tiñeda. [Barcelona] : Laertes, 1991
Publicat a: Tirant. Butlletí informatiu i bibliogràfic de literatura de cavalleries, Núm. 20 (2017), p. 209-258 (Articles)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2018-02-28, darrera modificació el 2020-03-21   Favorit i Compartir