Repertori d'aliments en el 'Tirant lo Blanc': "e dinaren-se ab molt gran plaer" / Eduard Baile, Universitat d'Alacant
Baile López, Eduard (Universitat d'Alacant)

Fecha: 2009
Resumen: De l'abstract: "El propòsit d'aquest treball és donar compte del repertori d'aliments contingut en el 'Tirant lo Blanc' o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic 'El que hem menjat', el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d'observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d'alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa".
Nota: Referències bibliogràfiques (p. 26-31)
Documento: Estudi
Materia: Gastronomia ; Menjar=Motiu literari ; Motiu literari ; Novel·la de cavalleries ; Novel·la catalana
Martorell, Joanot
Obras: Martorell, Joanot. Tirant lo blanc . Vol. 1. Edició a cura d'Albert G. Hauf. València : Tirant lo blanc, 2005
Publicado en: Tirant. Butlletí informatiu i bibliogràfic de literatura de cavalleries, Núm. 12 (2009), p. 5-31 (Articles)





El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2018-02-13, última modificación el 2023-06-17



   Favorit i Compartir