'Primera història d'Esther' en el seu temps / Enric Gallén
Gallén, Enric

Date: 2014
Abstract: Del resum de l'article: "Si, d'una banda, la publicació de 'Primera història d'Esther' (1948) va significar la recuperació pública després de la guerra de Salvador Espriu, de qui dos anys abans s'havia editat clandestinament 'Cementiri de Sinera', el seu primer llibre de poesia, de l'altra, l'originalitat i el caràcter renovador de l'obra no va deixar ningú absolutament indiferent ni en l'àmbit de l'anomenada resistència cultural ni en el de la premsa que se'n va fer ressò durant el primer franquisme. 'Primera història d'Esther', valorada críticament en termes literaris i, també, lingüístics i espectaculars, va aparèixer en un context que acollia tant els esforços d'actualització del teatre de Josep M. de Sagarra com una renovació àmplia i diversa del teatre europeu i nord-americà de postguerra".
Document: Estudi
Subject: Teatre català ; Postguerra espanyola ; Cultura clandestina ; Representació ; Lectura dramatitzada ; Crítica literària ; Llengua literària ; Grotesc?
Espriu, Salvador ; Sagarra, Josep M. de ; Dürrenmatt, Friedrich ; Pla, Josep ; Riba, Carles (1893-1959) ; Soldevila, Carles (1892-1967) ; Soldevila, Ferran ; Institut Francès ; Agrupació Dramàtica de Barcelona : ADB ; Destino : publicació ; Ariel : publicació ; Curial : publicació
Published in: Indesinenter, Núm. 9 (2014), p. 9-41 (Estudis)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2015-07-30, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir