11.
|
|
12.
|
|
13.
|
|
14.
|
|
15.
|
|
16.
|
|
17.
|
Jaume I i l'expansió d'una cuina nacional
/
Fàbrega, Jaume
Jaume Fàbrega repassa l'evolució de la gastronomia en la literatura catalana ja que, segons afirma, "Catalunya esdevé el primer país europeu a posseir literatura gastronòmica".
2008
El Temps. València, núm. 1.264 (2008, 2 de setembre), p. 45-49 (Societat. Gastronomia)
|
|
18.
|
Ramon Llull, la cerca i el romanç
/
Piera, Montserrat
L'estudi esbossa algunes de les influències literàries que van conformar el pensament de Llull i fa evident com els fils temàtics i compositius del romanç medieval flueixen sense interrupció de Llull a obres tardanes, especialment el 'Tirant lo blanc' de Joanot Martorell. [...]
2000
L'Avenç. Barcelona, núm. 336 (2000, Juny), p. 32-40 (Focus)
|
|
19.
|
|
20.
|
|
[Aparador]
Conté una breu nota informativa sobre els llibres citats. La novel·la 'Capsa sorpresa' de Sergi Santjoan va guanyar el premi Joaquim Ruyra de narrativa de l'any 2006 (dins dels Premis Recull). El llibre 'La mort de l'ànima' de Maite Salord quedà finalista del Premi Sant Jordi de novel·la de l'any 2006.
2007
Benzina. Barcelona, núm. 14 (2007, Abril), p. 64-67 (Llibres. Aparador)
|
|