Maria Teresa Ferrer i Mallol: una historiadora per a quatre cròniques / Antònia Carré i Lluís Cifuentes
Carré, Antònia
Cifuentes, Lluís

Date: 2015
Abstract: Els autors elogien la iniciativa de l'IEC de recuperar l'edició de les quatre cròniques medievals feta per Ferran Soldevila i publicada pòstumament el 1971 a l'editorial Selecta. Destaquen especialment la tasca de documentació i revisió històriques que hi ha dut a terme l'estudiosa Maria Teresa Ferrer.
Document: Ressenya
Subject: Edició de textos ; Prosa catalana ; Crònica medieval
Jaume I de Catalunya-Aragó, el Conqueridor ; Desclot, Bernat ; Muntaner, Ramon ; Pere III de Catalunya-Aragó, el Cerimoniós ; Soldevila, Ferran (Ed.) ; Bruguera, Jordi (Ed.) ; Ferrer i Mallol, Maria Teresa (Ed.) ; Massot i Muntaner, Josep (Coord.)
Works: Les quatre grans cròniques. I. Llibre dels feits del rei en Jaume . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2007 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Desclot, Bernat. Les quatre grans cròniques. II. Crònica de Bernat Desclot . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2008 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Les quatre grans cròniques. III. Crònica de Ramon Muntaner . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2011 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Les quatre grans cròniques. IV. Crònica de Pere III el Cerimoniós . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2014 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Published in: Serra d'Or, Núm. 661 (Gener 2015), p. 77-78 (Lectures)

The record appears in these collections:
Document type > Reviews

 Record created 2015-04-09, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir