Maria Teresa Ferrer i Mallol: una historiadora per a quatre cròniques / Antònia Carré i Lluís Cifuentes
Carré, Antònia
Cifuentes, Lluís

Data: 2015
Resum: Els autors elogien la iniciativa de l'IEC de recuperar l'edició de les quatre cròniques medievals feta per Ferran Soldevila i publicada pòstumament el 1971 a l'editorial Selecta. Destaquen especialment la tasca de documentació i revisió històriques que hi ha dut a terme l'estudiosa Maria Teresa Ferrer.
Document: Ressenya
Matèria: Edició de textos ; Prosa catalana ; Crònica medieval
Jaume I de Catalunya-Aragó, el Conqueridor ; Desclot, Bernat ; Muntaner, Ramon ; Pere III de Catalunya-Aragó, el Cerimoniós ; Soldevila, Ferran (Ed.) ; Bruguera, Jordi (Ed.) ; Ferrer i Mallol, Maria Teresa (Ed.) ; Massot i Muntaner, Josep (Coord.)
Obres: Les quatre grans cròniques. I. Llibre dels feits del rei en Jaume . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2007 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Desclot, Bernat. Les quatre grans cròniques. II. Crònica de Bernat Desclot . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2008 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Les quatre grans cròniques. III. Crònica de Ramon Muntaner . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2011 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Les quatre grans cròniques. IV. Crònica de Pere III el Cerimoniós . A cura de Ferran Soldevila. Revisió filològica de Jordi Bruguera. Revisió històrica de M. Teresa Ferrer i Mallol. Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2014 (Memòries de la Secció Històrico-Arqueològica)
Publicat a: Serra d'Or, Núm. 661 (Gener 2015), p. 77-78 (Lectures)

El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Ressenyes

 Registre creat el 2015-04-09, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir