La Biblioteca de les Lletres Catalanes. Una "Pléiade" catalana és per força una quimera? / Oriol Izquierdo
Izquierdo, Oriol (1963-)
Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX "La filologia d'autor en els estudis literaris" (1r : 2012 : Lleida)

Abstract: Traducció del resum en anglès de l'article: Privats d'una important part de la seva herència cultural, els catalans perdrien el sentit col·lectiu dels assoliments literaris del país. La col·lecció "Pléiade" publicada a França i la "Library of America" als Estats Units van proveir d'un model per a una nova "Biblioteca de les Lletres Catalanes". És possible portar el projecte a terme, encara? Aquest article és una una contribució a la discussió sobre les qüestions filològiques, editorials, comercials i institucionals que envolten el projecte.
Document: Estudi
Subject: Col·lecció literària ; Literatura catalana ; Cànon ; Mercat del llibre ; Política editorial ; Política cultural ; Edició de textos
Biblioteca de les Lletres Catalanes : col·lecció ; Institució de les Lletres Catalanes ; Les millors obres de la literatura catalana : MOLC : col·lecció
Published in: La filologia d'autor en els estudis literaris. Textos catalans dels segles XIX i XX, Lleida : Aula Màrius Torres : Pagès, 2013 (Trossos, 6) (p. 461-471)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2014-07-01, last modified 2017-01-11   Favorit i Compartir