El procés de revisió textual de l'obra poètica de Màrius Torres. Notes sobre tipologia de variants i estadis de redacció / Margarida Prats Ripoll
Prats i Ripoll, M. Margarida (Universitat de Barcelona)
Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX "La filologia d'autor en els estudis literaris" (1r : 2012 : Lleida)

Abstract: Traducció del resum en anglès de l'article: L'estudi de la tradició textual de l'obra poètica de Màrius Torres aporta nova informació sobre el procés de revisió a què el poeta va sotmetre la seva obra. "Aquest estudi se centrarà en l'aspecte següent de la tradició textual: el paper del tipus de variants emprats en les dues etapes de redacció de l'obra en la caracterització d'aquestes etapes i en relació amb els procediments de reescriptura". Aquest procés podria ser dividit en recreació, reelaboració i revisió, i el seu estudi mostra les relacions entre les diferents tipologies de variants i el rigorós procés de condensació lírica que el poeta aconsegueix a la seva poesia. Per fer això, mitjançant la destitució s'elimina la informació anecdòtica mentre que a través de la substitució es precisa i millora la capacitat evocativa dels seus poemes.
Note: Inclou una bibliografia (p. 212-213)
Document: Estudi
Subject: Crítica de variants ; Poesia catalana ; Poètica ; Llengua literària ; 1936-1938 ; 1939-1942 ; 1930X ; 1940X
Torres, Màrius
Published in: La filologia d'autor en els estudis literaris. Textos catalans dels segles XIX i XX, Lleida : Aula Màrius Torres : Pagès, 2013 (Trossos, 6) (p. 197-213)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2014-06-18, last modified 2020-05-06   Favorit i Compartir