Els primers manuscrits de 'Terres de l'Ebre', de Sebastià Juan Arbó / Josep M. Ramis
Ramis, Josep Miquel (Universitat Pompeu Fabra)
Congrés Internacional sobre Crítica Filològica i Ecdòtica. Textos catalans dels segles XIX i XX "La filologia d'autor en els estudis literaris" (1r : 2012 : Lleida)

Fecha: 2013
Resumen: Traducció del resum en anglès de l'article: La majoria dels manuscrits de Sebastià Juan Arbó es conserven a la biblioteca comarcal d'Ambposta i deu d'aquests són dedicats a una de les seves obres més importants i reconegudes: 'Terres de l'Ebre'. Aquests documents (tots escrits en català menys un, que està escrit en castellà) presenten diferents estadis i fases: alguns presenten l'obra sencera, altres mostren llacunes d'importància diversa, i finalment hi ha algunes provatures i esborranys. Encara que aquests documents no estiguin datats, s'ha pogut establir, a través de la comparació amb les publicacions successives, que aquests manuscrits pertanyen a les següents edicions: 1932 (Llibreria Catalònia), 1947 (Josep Janés), 1948 (Ínsula) i 1955 (Selecta). L'objectiu d'aquest article és presentar els manuscrits corresponents a la primera edició de 'Terres de l'Ebre' (1932).
Nota: Inclou una bibliografia (p. 192-193)
Nota: Inclou un annex amb els exemples comentats
Documento: Estudi
Materia: Crítica de variants ; Manuscrit ; Novel·la catalana ; Documentació ; Biblioteques
Juan Arbó, Sebastià ; Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó
Obras: Juan Arbó, Sebastià. Terres de l'Ebre . Barcelona : Llibreria Catalònia, 1932
Publicado en: La filologia d'autor en els estudis literaris. Textos catalans dels segles XIX i XX, Lleida : Aula Màrius Torres : Pagès, 2013 (Trossos, 6) (p. 183-196)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2014-06-18, última modificación el 2023-09-23



   Favorit i Compartir