La conformació d'un discurs identitari a les revistes culturals catalanes de Mèxic / Teresa Férriz Roure
Férriz Roure, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona)
Congrés Internacional sobre "Seixanta anys després. Les literatures de l'exili republicà de 1939" (n : 1999: Bellaterra)

Fecha: 2000
Resumen: L'estudi fa una aproximació al projecte de reconstrucció cultural dels escriptors catalans des de l'exili a partir de les revistes catalanes de Mèxic i analitza la voluntat d'aquests escriptors d'autodefinir-se o constituir-se com a grup mitjançant trets identitaris comuns amb la resta de catalans. Teresa Férriz tracta aquests trets identitaris en construcció, que giren entorn la concepció de la llengua catalana com a pàtria comuna de tots ells i la reconstrucció i reflexió sobre la història i la tradició cultural catalana.
Nota: Aquest article va ser presentat en el marc del II Congrés Internacional "Les literatures de l'exili republicà de 1939" celebrat entre els dies 13 i 17 de desembre de 1999 a la Universitat Autònoma de Barcelona i organitzat pel Grup d'Estudis de l'Exili Literari (GEXEL)
Documento: Estudi
Materia: Premsa catalana ; Revistes ; Exili català ; Ideologia ; Ideologia lingüística ; Català ; Cultura catalana ; Història ; Intel·lectualitat
Revista dels Catalans d'Amèrica : publicació ; Full català : publicació ; Quaderns de l'exili : publicació ; La Nostra Revista : publicació ; La Nova Revista : publicació ; Pont Blau : publicació ; Xaloc : publicació
Publicado en: Sesenta años después. Las literaturas del exilio republicano de 1939. Vol. I, Barcelona : GEXEL, 2000 (p. 187-195)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2014-05-14, última modificación el 2023-09-23   Favorit i Compartir