Dones de teatre catalanes del XX: desafiaments de gènere als escenaris de la primera meitat de segle / Francesca Bartrina ; Eva Espasa
Bartrina, Francesca (Universitat de Vic)
Espasa i Borràs, Eva (Universitat de Vic)
Jornades de debat sobre el repertori teatral català (4s : 2012)

Fecha: 2013
Resumen: L'estudi repassa les trajectòries d'algunes dramaturgues i actrius catalanes de les acaballes del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX i comenta els seus itineraris tenint en compte la seva condició de dones.
Nota: Aquest article va ser presentat en el marc de les IV Jornades de debat sobre el repertori teatral català, celebrades a l'Auditori de l'Institut del Teatre el 9 de novembre del 2012 i organitzades pel Grup de Recerca en Arts Escèniques (GRAE) de la UAB.
Documento: Estudi
Materia: Teatre català ; Escriptors catalans ; Actrius ; Directors de teatre ; Dona ; Condició de la dona ; Feminisme ; Interpretació teatral ; Exili català ; Guerra civil espanyola
Monserdà, Dolors ; Karr, Carme (1865-1943) ; Català, Víctor (1869-1966) (Pseudònim de Caterina Albert i Paradís) ; Palma, Felip (Pseudònim de Palmira Ventós) ; Baró i Sanz, Emília ; Jordi, Elena (Montserrat Casals) ; Xirgu, Margarida ; Montoriol, Carme ; Vila, Maria ; Jocs Florals d'Olot (1898 : Olot)
Obras: Monserdà, Dolors. Teresa
Monserdà, Dolors. Amor mana . 1930
Karr, Carme. Els ídols
Català, Víctor. La infanticida
Català, Víctor. 4 monòlegs en vers . 1901
Palma, Felip. Isolats . 1909
Montoriol, Carme. L'abusme
Montoriol, Carme. L'Huracà
Publicado en: Dona i teatre al segle XXI. IV Jornades de debat sobre el repertori teatral català, Lleida : Punctum, 2013 (p. 43-59)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2013-10-30, última modificación el 2023-09-23



   Favorit i Compartir