La poesia d'experimentació com a corpus inestable: els guanys de la permeabilitat / Margalida Pons
Pons, Margalida (Grup de Recerca sobre Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius. Universitat de les Illes Balears)
Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca (1a : 2012 : Barcelona)

Resumen: En aquest estudi Margalida Pons qüestiona el consens a què han arribat historiografia i crítica literària sobre "l'ontologia de l'experimentalitat, i, per tant, han confiat en l'estabilitat d'un corpus de límits incontrovertibles". Així, pretén negar la possibilitat d'una visió rígida de la poesia experimental qüestionant quatre de les idees que hom pot tenir sobre aquesta poesia. Margalida Pons remarca com és de paradoxal pretendre fixar un cànon únic i indiscutible per a una poesia experimental; explica l'especial i complexa relació que mantenen els poetes experimentals amb la tradició; contesta la rigidesa que suposa entendre la poesia experimental just com una poesia d'oposició a altres opcions poètiques; i, per acabar, discuteix que l'estudi diacrònic nega la possibilitat d'experimentalitat.
Nota: Inclou una bibliografia (p. 221-224)
Nota: Text presentat a la primera Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca que se celebrà l'11 de maig de 2012 a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans
Documento: Estudi
Materia: Poesia experimental ; Poesia catalana ; Poètica ; Crítica literària ; Història de la literatura
Publicado en: La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions, Barcelona : Societat Catalana de Llengua i Literatura : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013 (p. 211-224)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2013-07-09, última modificación el 2020-07-04   Favorit i Compartir