La poesia d'experimentació com a corpus inestable: els guanys de la permeabilitat / Margalida Pons
Pons, Margalida (Grup de Recerca sobre Literatura Contemporània: Estudis Teòrics i Comparatius. Universitat de les Illes Balears)
Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca (1a : 2012 : Barcelona)

Abstract: En aquest estudi Margalida Pons qüestiona el consens a què han arribat historiografia i crítica literària sobre "l'ontologia de l'experimentalitat, i, per tant, han confiat en l'estabilitat d'un corpus de límits incontrovertibles". Així, pretén negar la possibilitat d'una visió rígida de la poesia experimental qüestionant quatre de les idees que hom pot tenir sobre aquesta poesia. Margalida Pons remarca com és de paradoxal pretendre fixar un cànon únic i indiscutible per a una poesia experimental; explica l'especial i complexa relació que mantenen els poetes experimentals amb la tradició; contesta la rigidesa que suposa entendre la poesia experimental just com una poesia d'oposició a altres opcions poètiques; i, per acabar, discuteix que l'estudi diacrònic nega la possibilitat d'experimentalitat.
Note: Inclou una bibliografia (p. 221-224)
Note: Text presentat a la primera Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca que se celebrà l'11 de maig de 2012 a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans
Document: Estudi
Subject: Poesia experimental ; Poesia catalana ; Poètica ; Crítica literària ; Història de la literatura
Published in: La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions, Barcelona : Societat Catalana de Llengua i Literatura : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013 (p. 211-224)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-07-09, last modified 2020-07-04   Favorit i Compartir