La recerca en el Corpus Literari Digital: dos exemples / Jordi Malé ; Joan R. Veny-Mesquida
Malé i Pegueroles, Jordi (Grup de Recerca Aula Màrius Torres. Universitat de Lleida)
Veny-Mesquida, Joan Ramon (Grup de Recerca Aula Màrius Torres. Universitat de Lleida)
Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca (1a : 2012 : Barcelona)

Abstract: El projecte Corpus Literari Digital és una eina i una plataforma per a la recerca sobre el patrimoni literati català, és a dir, sobre el "gruix de documents que testimonien l'existència dels 'monuments' que són les obres literàries". Les dues línies d'investigació més destacades d'aquest projecte són la crítica literària i la crítica filològica. L'article exposa un exemple de cadascuna d'aquestes vies. Pel que fa a la crítica literària, l'article analitza un bloc de notes que prengué Carles Riba a mesura que llegia els primers llibres de Josep Pla; aquest bloc és una font d'informació ben rellevant alhora d'entendre i analitzar minuciosament l'estudi estilístic que escrigué Riba dedicat a les primeres obres de Josep Pla. Pel que fa al camp de la crítica filològica, l'article demostra la importància d'aquesta disciplina a l'hora de comprendre el poema, la trajectòria del poeta i la relació del poema amb el sistema de valors que l'ha generat, mitjançant la comparació de dues versions del poema "Campo Santo" de Màrius Torres.
Note: Inclou una bibliografia (p. 195-196)
Note: Text presentat a la primera Jornada LITCAT d'Intergrups de Recerca que se celebrà l'11 de maig de 2012 a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans
Document: Estudi
Subject: Documents escrits ; Manuscrit ; Prosa catalana ; Poesia catalana ; Crítica literària ; Crítica de variants
Riba, Carles (1893-1959) ; Pla, Josep ; Torres, Màrius
Works: Torres, Màrius. "Campo Santo"
Published in: La literatura catalana contemporània: intertextos, influències i relacions, Barcelona : Societat Catalana de Llengua i Literatura : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013 (p. 183-196)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-07-09, last modified 2017-01-10   Favorit i Compartir