El 'rescrit' de Jaume Roig i les 'noves rimades comediades' / Antònia Carré
Carré, Antònia (Departament d'Ensenyament)
Col·loqui Internacional Problemes i Mètodes de Literatura Catalana Antiga (3r : 2000 : Girona)

Date: 2002
Abstract: L'estudi pretén descriure i explicar els plantejaments retòrics de Jaume Roig reflectits a 'L'espill' i relacionar-los amb els mètodes escolàstics que s'aplicaven a les obres escrites en llengua vulgar durant l'Edat mitjana. L'autora de l'article situa l'escriptor respecte a la seva obra i dedueix quina concepció té l'autor de la seva obra a partir dels termes amb què ell mateix l'anomena. També s'analitza el recurs de l''autoencàrrec' i la relació de l'obra amb la comèdia. L'estudi s'organitza en els apartats següents: 'Jaume Roig: auctor, compilator i scriptor', 'Titulus libri', 'L'autoencàrrec', 'Ordinatio partium' i 'Modus agendi: les noves rimades comediades'.
Note: Text presentat al III Col·loqui Internacional Problemes i Mètodes de Literatura Catalana Antiga celebrat del 5 al 8 de juliol del 2000 a la Universitat de Girona
Document: Estudi
Subject: Literatura catalana ; Narrativa en vers ; Sermó ; Font literària ; Sàtira ; Retòrica ; Comèdia ; Edat mitjana
Roig, Jaume
Works: Roig, Jaume. L'espill
Published in: Literatura i cultura a la Corona d'Aragó (segles XIII-XV), Barcelona : Curial : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2002 (p. 355-372)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2013-02-05, last modified 2024-02-07



   Favorit i Compartir