¿És veritat que Francesc Eiximenis "inventava autors, títols de llibres, i noms de reis i d'altres persones" i que patia d'una "ingenuïtat i credulitat sense límits"? / Curt Wittlin
Wittlin, Curt (University of Saskatchewan)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (13è : 2003 : Girona)

Date: 2007
Abstract: Transcrivim la introducció de l'article: "L'any 1696, Nicolás Antonio va publicar, en la seva 'Biblioteca Hispana Vetus, un llistat de gairebé cent referències bibliogràfiques que havia trobat en el 'Dotzè del Cristià' les quals considerava invencions de l'autor, Eiximenis. L'any 1873, Emili Grahit va reimprimir aquesta llista, afegint-hi una vintena de notes seves amb les quals creia poder desvirtuar la crítica d'Antonio. Però és evident que molts noms de persones i de llibres mencionats per Eiximenis, i moltes idees que atribueix a d'altres, són fantasies, creacions i conviccions d'ell mateix". L'autor les estudia i n'estableix una caracterització sistemàtica.
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 54-55)
Note: Text llegit al Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Document: Estudi
Subject: Prosa catalana ; Edat mitjana ; Recepció de la literatura ; Edat moderna ; Transmissió textual
Eiximenis, Francesc ; Antonio, Nicolás ; Grahit, Emili
Published in: Actes del Tretzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum III, Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2007 (vol. III, p. 35-55)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2012-07-04, last modified 2024-02-07



   Favorit i Compartir