Phonetic variation in catalan: the new 'Diccionari de la pronúncia catalana' (DPC) / Joan Julià-Muné i Imma Creus
Julià-Muné, Joan (Universitat de Lleida)
Creus i Bellet, Imma (Universitat de Lleida)
Col·loqui d'Estudis Catalans a Nord-Amèrica (11e : 2004 : Eton)

Fecha: 2005
Resumen: Traduïm, de l'anglès, el resum de l'article: "La propera publicació del 'Diccionari de la pronúncia catalana' (DPC) té com a objectiu representar les pronunciacions d'ús comú de tot el territori de parla catalana a Espanya, això inclou el català nord-occidental, el valencià, el català central i el baleàric. Compilat en col·laboració amb els fonetistas de la zona valenciana i les Illes Balears, el diccionari conté al voltant de 170. 000 entrades i més de 750. 000 pronunciacions, de les quals, més de 10. 000 han estat verificats a través d'enquestes. El DPC inclou un vocabulari complet general, així com termes literaris, científics i tecnològics en les quatre variants del català. També conté noms propis catalans i estrangers, així com préstecs i neologismes, abreviatures, sigles i onomatopeies. A més a més, el DPC inclou informació biogràfica i terminològica relatives a les ciències de la fonètica".
Contiene: Inclou, al llarg de l'article, diverses taules i gràfics que il·lustren el discurs
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 127-128)
Nota: Aquest article va ser llegit en el marc de l'onzè col·loqui d'Estudis Catalans de Nord Amèrica celebrat al desembre de 2004 a Eton College (Anglaterra)
Documento: Estudi
Materia: Diccionari ; Català ; Català central ; Català nord-occidental ; Valencià ; Baleàric ; Fonètica i fonologia
Publicado en: Catalan Review, Vol. XIX, Núm. 1-2 (2005), p. 109-128 (Monogràfic: New Directions for Catalan Studies. The politics of languages: norms, dissent and speech) , ISSN 2053-339X

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2012-06-01, última modificación el 2023-06-18



   Favorit i Compartir