"Decrèpita i teatral"? On Literary Explorations of Barcelona / Enric Bou
Bou, Enric (Brown University)

Date: 2004
Abstract: Traduïm, de l'anglès, el resum de l'article: "Aquestes dues novel·les, 'El temps de les cireres' (1976) de Montserrat Roig i 'Recuento' (1973) de Luis Goytisolo, aporten nombrosos exemples sobre com caminar per la ciutat pot ser una experiència particularment significant. Aquest article estudia les maneres com Roig i Goytisolo guien els seus personatges i lectors per una selva urbana de paraules amb un propòsit molt concret: oferir una interpretació crítica de l'espai acord amb els valors de l'escriptor. El narrador de Goytisolo expressa, no d'una manera gaire diferent dels personatges de Roig, un complex 'mise en abime' del passat i del present en el sí dels carrers. El que surt a la palestra en la novel·la de Montserrat Roig és la presència teatral del barri de la Ribera, que passa de ser un lloc on habitar a ser l'espai on es conserva la memòria catalana històrica i cultural".
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 159-160)
Document: Estudi
Subject: Novel·la catalana ; Novel·la espanyola ; Personatges literaris ; Barcelona=Motiu literari ; Flâneur=Motiu literari ; Motiu literari
Roig, Montserrat ; Goytisolo, Juan
Works: Roig, Montserrat. El temps de les cireres . Barcelona : Edicions 62, 1976
Goytisolo, Juan. Recuento . Barcelona : Seix Barral, 1976
Published in: Catalan Review, Vol. XVIII, Núm. 1-2 (2004), p. 149-160 (Monogràfic: Barcelona and Modernity. The Lettered City: Prose and Theatre)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2012-05-23, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir