Els tres components de les 'Regles de esquivar vocables' / Antoni M. Badia i Margarit
Badia i Margarit, Antoni M. (Universitat de Barcelona. Institut d'Estudis Catalans)
Seminari de Cultura Catalana Medieval i Moderna (2004 : Barcelona)

Date: 2005
Abstract: Estudi llegit, amb algunes modificacions, en una taula rodona sobre les 'Regles de esquivar vocables' en el marc del Seminari de Cultura Catalana Medieval i Moderna. Els "tres components" que considera Badia són la filologia entesa com a examen del text manuscrit, la sociolingüística i la història cultural. Badia conclou així: "malgrat els dubtes que a tots ens assetgen, continuo creient que PMC [Pere Miquel Carbonell] no fou el "compilador" de les 'Regles', sinó el seu "autor intel·lectual".
Contents: Inclou la bibliografia citada en la pàgina 218
Document: Documents escrits ; Taules rodones ; Estudi
Subject: Tractats gramaticals ; Lèxic ; Català ; Autoria ; Humanisme ; Ideologia lingüística ; Sociolingüística
Badia i Margarit, Antoni M. ; Carbonell, Pere Miquel ; Pau, Jeroni ; Fenollar, Bernat ; Colon Domènech, Germà ; Ferrando Francés, Antoni ; Seminari de Cultura Catalana Medieval i Moderna (2004 : Barcelona)
Works: Badia i Margarit, Antoni M.. Les 'Regles d'esquivar vocables' i la "qüestió de la llengua" . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 1999
Colon Domènech, Germà. Les 'Regles d'esquivar vocables'. Autoria i entorn lingüístic . Barcelona : Institut d'Estudis Catalans, 2011
Ferrando Francés, Antoni. "Sobre l'autoria de les 'Regles d'esquivar vocables', encara" . En: Els Marges, núm. 70 (2002, Setembre)
Published in: Estudis Romànics, Vol. 27, 2005, p. [211]-218 (Palaestra)
The record appears in these collections:
Centenaries > Antoni M. Badia i Margarit
Document type > Studies

 Record created 2012-02-20, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir