L''Art y stil para sriure a totes persones de qualsevol estat que sien e diverses maneres de comptes abreviats molt necessaris per a totes persones', de Thomàs de Perpenyà: un manual de correspondència de principis del segle XVI / Joan-Antoni Mesquida Cantallops
Mesquida, Joan Antoni (Universitat de les Illes Balears)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (12è : 2000 : París)

Resumen: L'autor estudia el manuscrit del tractat intitulat 'Art y stil para sriure a totes persones de qualsevol estat que sien e diverses maneres de comptes abreviats molt necessaris per a totes persones' de Thomàs de Perpenyà per a poder oferir una propera edició crítica del text. L'estudi es divideix segons els següents apartats: 'Tractat de correspondència', 'Estil', 'Tipografia', 'Tractat d'aritmètica', 'Comentari filològic', 'Estructures sintàctiques de les operacions aritmètiques', 'Lèxic' i 'Conclusions'.
Nota: Text llegit al Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 329)
Documento: Estudi ; Comentari de text
Materia: Manuscrit ; Tractats ; Prosa catalana ; Carta
Perpenyà, Thomàs
Obras: Perpenyà, Thomàs. Art y stil para sriure a totes persones de qualsevol estat que sien e diverses maneres de comptes abreviats molt necessaris per a totes persones . 1513-1517?
Publicado en: Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum III, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2003 (vol. III, p. 317-329)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2011-11-04, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir