L''Art y stil para sriure a totes persones de qualsevol estat que sien e diverses maneres de comptes abreviats molt necessaris per a totes persones', de Thomàs de Perpenyà: un manual de correspondència de principis del segle XVI / Joan-Antoni Mesquida Cantallops
Mesquida, Joan Antoni (Universitat de les Illes Balears)
Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (12è : 2000 : París)

Abstract: L'autor estudia el manuscrit del tractat intitulat 'Art y stil para sriure a totes persones de qualsevol estat que sien e diverses maneres de comptes abreviats molt necessaris per a totes persones' de Thomàs de Perpenyà per a poder oferir una propera edició crítica del text. L'estudi es divideix segons els següents apartats: 'Tractat de correspondència', 'Estil', 'Tipografia', 'Tractat d'aritmètica', 'Comentari filològic', 'Estructures sintàctiques de les operacions aritmètiques', 'Lèxic' i 'Conclusions'.
Note: Text llegit al Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes
Note: Inclou una nota bibliogràfica (p. 329)
Document: Estudi ; Comentari de text
Subject: Manuscrit ; Tractats ; Prosa catalana ; Carta
Perpenyà, Thomàs
Works: Perpenyà, Thomàs. Art y stil para sriure a totes persones de qualsevol estat que sien e diverses maneres de comptes abreviats molt necessaris per a totes persones . 1513-1517?
Published in: Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Volum III, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2003 (vol. III, p. 317-329)

The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2011-11-04, last modified 2016-11-23   Favorit i Compartir