Algunes reflexions sobre l'ús pragmaticodiscursiu de la fraseologia. El cas de la preposició 'damunt' i de la interjecció 'uei?!' en el valencià col·loquial / Pelegrí Sancho Cremades
Sancho Cremades, Pelegrí (Universitat de València)
Col·loqui d'Estudis Catalans a Nord-Amèrica (9è : 1998 : Barcelona)

Resumen: En aquest article l'autor presenta algunes consideracions sobre l'ús pragmaticodiscursiu de les unitats fraseològiques, prenent com a base teòrica la lingüística congnitivofuncional. En els dos primers epígrafs ('L'aplicació de la teoria de la gramaticalització a l'estudi de la fraseologia' i 'L'ús de la fraseologia en l'organització del discurs i de la conversa') s'expliciten els pressupòsits teòrics que fonamenten el tractament de la fraseologia: s'esbossen les línies principals de l'aplicació de la teoria de la gramaticalització a l'estudi de la fraseologia i de l'ús que se'n fa en l'organització del discurs i la conversa. A continuació (en els apartats ''Damunt' com a operador escalar' i 'La interjecció 'uei?!''), l'autor explica, a tall d'exemple, com la preposició 'damunt' ha arribat a emprar-se com a operador escalar ('damunt que no ens conviden a les noces, pretenen que els fem regal') i l'ús de la interjecció 'uei?!'.
Nota: Inclou una nota bibliogràfica (p. 422-423)
Documento: Estudi
Materia: Ús lingüístic ; Pragmàtica ; Frase feta ; Preposició ; Interjecció ; Registres lingüístics ; Valencià
Publicado en: Actes del Novè Col·loqui d'Estudis Catalans de Nord-Amèrica. Barcelona, 1998, Barcelona : Abadia de Montserrat, 2001 (p. 408-423)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2011-10-21, última modificación el 2016-11-23   Favorit i Compartir