El teatre intercultural avui (2010)
Pavis, Patrice (Universitat de París VIII)

Data: 2010
Resum: Del resum de l'estudi: "El teatre intercultural existeix encara? La pregunta sembla paradoxal, fins i tot provocadora, quan els intercanvis culturals de tots els ordres regulen la nostra vida quotidiana i quan fins a l'ínfim projecte artístic apel·la a les fonts i els públics més variats. El cas és que ens hem allunyat molt de les experiències interculturals dels anys vuitanta d'un Brook o d'una Mnouchkine i dels debats sobre la seva legitimitat. L'interculturalisme, una noció recent (anys setanta) i en altres èpoques discutida, s'ha banalitzat considerablement. Val la pena també comprovar el que ara reprèn i si encara és útil per a descriure la producció actual del teatre i de la performance, particularment en aquests temps globalitzats i mundialitzats. ".
Nota: L'autor ha estat deduït gràcies al fet que la secció "Un homenatge" ha estat encapçalada per un article d'ell mateix. Vegeu a Traces: "Jaume Melendres, un record".
Document: Estudi
Matèria: Teatre ; Teoria del drama ; Interdisciplinarietat ; 2010
Brook, Peter ; Grotowski, Jerzy ; Vinaver, Michel ; Wilson, Robert
Publicat a: Estudis Escènics, Núm. 37 (Tardor 2010), p. 180-196 (Monogràfic: Jaume Melendres i Inglès (1941-2009). Un homenatge) , ISSN 2385-362X
El registre apareix a les col·leccions:
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2011-05-13, darrera modificació el 2023-06-18   Favorit i Compartir