Josep Miquel Guàrdia: l'espai historiogràfic d'un intel·lectual crític de la Renaixença / Josefina Salord Ripoll
Salord Ripoll, Josefina (Institut Menorquí d'Estudis)

Fecha: 2003
Resumen: L'autora analitza la figura de Josep Miquel Guàrdia Bagur, nascut a Menorca però que va estudiar a París i va aconseguir la nacionalitat francesa. L'autora estudia la figura d'aquest metge i escriptor des del punt de vista del paradigma de l'intel·lectual lliure pensador de la segona meitat del segle XIX. També analitza el sentit i la coherència de la seva obra catalana entre la Renaixença i el Modernsime. Per a Josep Miquel Guàrdia, crític amb el moviment de la Renaixença, la història de la literatura catalana havia d'anar lligada a la romanística europea contemporània.
Documento: Estudi
Materia: Escriptors catalans ; Estudiosos catalans ; Intel·lectualitat ; Renaixença ; Modernisme ; Història de la literatura ; Romanística ; 1830-1897 ; Menorca ; Illes Balears ; París ; França ; 1830X ; 1840X ; 1850L
Guàrdia Bagur, Josep Miquel ; Menéndez y Pelayo, Marcelino ; Carreras i Artau, Tomàs ; Aguiló, Marià ; Milà i Fontanals, Manuel ; Balari i Jovany, Josep ; Massó i Torrents, Jaume ; Rubió i Lluch, Antoni ; Rubió i Ors, Joaquim (1818-1899)
Publicado en: Professor Joaquim Molas : memòria, escriptura, història, Barcelona : Universitat de Barcelona, 2003 (vol. 2, p. 905-917)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Estudios

 Registro creado el 2010-12-02, última modificación el 2023-09-23



   Favorit i Compartir