Pedrolo i "La Cua de Palla" / Joan Fontcuberta (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació)
Fontcuberta i Gel, Joan

Date: 2007
Abstract: Del resum que encapçala l'article: "A través d'algunes entrevistes de persones responsables en aquell moment de l'editorial 'Edicions 62' i del naixement de la col·lecció de novel·la negra anomenada "La Cua de Palla", i de lectures sobre la gènesi i desenvolupament d'aquesta iniciativa, l'autor presenta els trets bàsics que van caracteritzar-la i les vicissituds que va viure fins al final de la segona etapa i del seu renaixement ara fa alguns mesos. L'article inclou també un breu estudi de la situació política i social a la Catalunya de l'època i analitza la funció que aquest tipus de literatura va tenir a casa nostra i a fora. Hi afegeix una llista d'autors catalans que s'hi van interessar traduint d'altres llengües i fins i tot creant obres pròpies. ".
Document: Estudi
Subject: Col·lecció de novel·la ; Novel·la catalana ; Novel·la negra ; Traducció al català ; Empreses editores ; Escriptors catalans ; Sociologia de la literatura
Pedrolo, Manuel de ; Pedrolo, Manuel de (Trad.) ; La Cua de Palla : col·lecció
Published in: Quaderns. Revista de Traducció, Núm. 14 ( 2007), p. 49-55 (Dossier) , ISSN 2014-9735




The record appears in these collections:
Document type > Studies

 Record created 2010-04-26, last modified 2023-06-24



   Favorit i Compartir