Gaudeamus igitur: tenim cort i tenim poesia! / Antònia Carré
Carré, Antònia

Fecha: 2009
Resumen: El llibre 'Sis poetes del regnat d'Alfons el Magnànim' és l'edició crítica i anotada de quaranta poemes escrits entre el 1425 i el 1458. Antònia Carré elogia la tasca investigadora de Jaume Turró, la qual "li ha permès traçar un panorama que significa un repensament global de la història de la poesia catalana del segle XV", ja que la poesia catalana de l'època apareix ara estretament vinculada a les corts itinerants dels Trastàmara. Aquesta relació, que afecta també escriptors com Ausiàs March, Joan Roís de Corella i Joanot Martorell, en el llibre ressenyat se centra en l'obra de sis poetes medievals, dels quals s'aporten noves clarícies. Antònia Carré esmenta cinc d'aquests sis poetes: Lluís de Requesens, Lluís de Vila-rasa, Francesc Sunyer, Martí Garcia i Francesc Ferrer.
Documento: Comentari
Materia: Edició de textos ; Poesia catalana ; Edat mitjana ; 1425-1458 ; 1400L ; 1450X
Turró i Torrent, Jaume (Ed.) ; Badia, Lola (Pr.) ; Requesens, Lluís de ; Garcia, Martí ; Ferrer, Francesc ; Vilarrasa, Lluís de ; Sunyer, Francesc, Mossèn ; Premi Milà i Fontanals d'història literària (2009 : Barcelona)
Obras: Sis poetes del regnat d'Alfons el Magnànim . Edició crítica de Jaume Torró. Pròleg de Lola Badia. Barcelona : Barcino, [2009]
Publicado en: Avui Cultura. Barcelona (2009, 11 de juliol), p. 8 (Anàlisi)

El registro aparece en las colecciones:
Tipo de documento > Comentarios

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2023-11-25



   Favorit i Compartir