Els premis de Santa Llúcia / Carme Vilaginés i Francesc Vallverdú
Vilaginés, Carme
Vallverdú, Francesc

Fecha: 1965
Resumen: Sobre els Premis de la Nit de Santa Llúcia de l'any 1964. Obres guanyadores i finalistes: 'La visita' de Ramon Folch i Camarasa, premi Sant Jordi de novel·la (finalista, 'Els ulls i la cendra' d'Estanislau Torres, i en tercer lloc, 'Nova figuració' de Joan Vila Casas); 'Aquí no ha passat res' de Joan Soler, premi Josep M. de Sagarra (finalista, 'Els ulls oberts a la nit' d'Alfred Badia, i en tercer lloc, 'Història d'una guerra' de Baltasar Porcel); 'Solucions provisionals' de Joaquim Carbó, premi Víctor Català de narracions (finalista, 'Al passadís ja no s'obren més portes' de Ferran Gironès, i en tercer lloc, 'Narracions del Delta', signat per "Andreu Baró", pseudònim de Sebastià Juan Arbó); 'Els catalans, també' de Miquel Arimany, premi Josep Yxart d'assaig (finalista, 'Les arrels del teatre català' de Josep M. Poblet, i en tercer lloc, 'Acotacions i comentaris' de Víctor Castells); 'Tots nosaltres' de Xavier Amorós, premi Carles Riba de poesia (finalista, i al qual es concedí un "accèssit extraordinari", 'Unes altres paraules' de Joan Vergés, i en tercer lloc, 'Poemes de l'Est i de l'Oest' de Joan Aleu); 'Tres narracions per a infants' de Montserrat Mussons, premi Josep M. Folch i Torres de llibres per a infants (finalista, 'En el món dels infants' de Maria Lluïsa Borràs, i en tercer lloc, 'El llibre que caminava sol' de Maria Carme Illa); 'Un paracaigudes sobre la Vall Ferrera' de Carles Macià, premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil (finalista, 'L'hereu d'en Massagran' de Ramon Folch i Camarasa, i en tercer lloc, 'La casa sota la sorra' de Joaquim Carbó). El Premi Aedos de biografia va ser declarat desert. S'entrevista als autors premiats Joaquim Carbó, Ramon Folch i Camarasa, Carles Macià i Miquel Arimany.
Resumen: S'inclouen declaracions de membres dels diferents jurats pel que fa a aquelles obres premiades els autors de les quals no assistiren a l'entrega dels premis. Citem només els premis que corresponen a la literatura catalana.
Documento: Informació ; Entrevista
Materia: Premis literaris ; Novel·la catalana ; Teatre català ; Narrativa catalana ; Conte català ; Prosa catalana ; Assaig ; Literatura infantil ; Literatura juvenil ; Escriptors catalans
Folch i Camarasa, Ramon ; Torres, Estanislau ; Vila i Casas, Joan ; Soler i Antich, Joan ; Badia, Alfred ; Porcel, Baltasar (1937-2009) ; Carbó, Joaquim (1932-) ; Gironès, Ferran ; Juan Arbó, Sebastià ; Arimany, Miquel (1920-1996) ; Poblet, Josep M. ; Castells, Víctor ; Amorós, Xavier (1923-2022) ; Vergés, Joan ; Aleu, Joan ; Mussons, Montserrat ; Borràs, Maria Lluïsa ; Illa, Maria Carme ; Macià i Vives, Carles ; Premis de la Nit de Santa Llúcia (1964) ; Premi Sant Jordi de novel·la (1964) ; Premi Josep M. de Sagarra de teatre (1964) ; Premi Víctor Català de narrativa (1964) ; Premi Josep Yxart d'assaig (1964) ; Premi Carles Riba de poesia (1964) ; Premi Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies (1964) ; Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil (1964) ; Premi Aedos de biografia (1964)
Publicado en: Serra d'Or. Barcelona, Any VII, núm. 1 (1965, Gener), p. 53-55 (Les lletres) , ISSN 0037-2501

El registro aparece en las colecciones:
10 años de la muerte > Francesc Vallverdú
Tipo de documento > Informaciones
Tipo de documento > Entrevistas

 Registro creado el 2009-11-30, última modificación el 2023-09-07   Favorit i Compartir