La 'Gramàtica del català contemporani' / Joan Solà (Institut d'Estudis Catalans)
Solà, Joan
Jornades de l'Institut d'Estudis Catalans: "La llengua i la literatura: història i actualitat" (3s : 2002 : Universitat Jaume I (Castelló))

Resum: Joan Solà fa una extensa explicació sobre el procés d'elaboració de la 'Gramàtica del català contemporani': detalla els inicis del projecte, els estats de la redacció i la necessitat i oportunitat de l'obra. Joan Solà parla del seu caràcter descriptiu i dóna una mostra d'exemples fonètics, morfològics i sintàctics que il·lustra la metologia que s'ha seguit.
Nota: Text llegit en les terceres jornades de l'IEC celebrades a la Universitat Jaume I el novembre i desembre de 2002, dins la sessió "Llengua, lingüística i terminologia"
Document: Estudi
Matèria: Tractats gramaticals ; Normativa de la llengua ; Català
Solà, Joan (Coord.) ; Lloret, Maria-Rosa (Coord.) ; Mascaró, Joan (Coord.) ; Pérez Saldanya, Manuel (Coord.) ; Rigau, Gemma (Col·l.)
Obres: Gramàtica del català contemporani. 3 vols . Dirigit per Joan Solà, Maria Rosa Lloret, Joan Mascaró, Manuel Pérez Saldanya. Amb la col·laboració de Gemma Rigau. Barcelona : Empúries, 2002
Publicat a: La llengua i la literatura: història i actualitat, Castelló de la Plana : Institut d'Estudis Catalans : Universitat Jaume I, 2004 (p. 67-83)

El registre apareix a les col·leccions:
Són notícia > Gemma Rigau
Tipus de document > Estudis

 Registre creat el 2009-11-30, darrera modificació el 2016-11-23   Favorit i Compartir